חזון המרכז - מחזון אישי לחזון ארגוני (גלגולו של חזון)*
בשנת 1990, במהלך לימודי לתואר שני במנהל ומדיניות ציבורית ותוך כדי עבודה במכון לחקר החשיבה האסטרטגית וישומה, ישבתי במרפסת דירתי השכורה בתל- אביב וקראתי סדרת מאמרים שעסקו ב - ADR - Alternative Dispute Resolution בכלל וב - Mediation (גישור) בפרט.
זרע החזון נשתל לראשונה באותם שבועות- לעסוק בהתמודדות עם קונפליקטים תוך ניסיון להגדיר בעיות משותפות, להכשיר את הקרקע ולהפוך אותן, או ליצור מתוכן, מטרות משותפות המבוססות על אינטרסים משותפים.
מאז ועד שנת 1996 סיימתי לימודי תואר שני, נרשמתי וסיימתי לימודי משפטים ועברתי 3 קורסי הכשרה בסיסיים בגישור (שהמרכזי מתוכם היה מחו"ל), ואף התחלתי דוקטורט במשפטים העוסק בגישור.
בשנת 1997 ייסדתי ביחד עם חברי עו"ד ארי גולן את מרכז הגישור ועימו נולד רשמית החזון- להיות שותף בבניה של חברה היודעת לקחת אחריות על בעיות, לנהל קונפליקטים בצורה פרודוקטיבית- במקום שלא ניתן להימנע מהם, ולהגביר רצון להידברות ולשיתוף פעולה.
משנת 1998, עם פתיחת קורסי ההכשרה הראשונים בגישור, גדל צוות מרכז הגישור כך שהפכנו למשפחה אחת מיוחדת במינה. החזון עובה והפך מחזון אישי לחזון ארגוני. כל מגשרי המרכז פועלים כדי להנחיל את עקרונות המשא ומתן המקצועי והמשתף ואת עקרונות הגישור לחברה הישראלית. משנת 1999 לצד הקמת מחלקת חינוך וקהילה, לקחנו על עצמנו לקיים פעילות "פרו בונו" בכל מסגרת אפשרית הן בקהילה והן במערכת המשפטית.
אנו מאמינים שעל ידי אימוץ המיומנויות הבסיסיות הנמצאות ביסוד הגישה, נסייע לשפר את איכות החיים- האישית, החברתית והעיסקית של אזרחי המדינה מכל שכבות האוכלוסייה.
לנוכח העובדה כי הגשמת החזון מבוססת על מקצועיות, מרכז הגישור שואף, בכל יום ובכל פעילות, להוביל את התחום, ללמוד, להתמקצע ואז גם ללמד ולהדריך.
*נכתב על ידי עו"ד נוי ארז, מיסד המרכז.